#KemalTürklerAramızda

#KemalTürklerAramızda

Konfederasyonumuz DİSK’in kurucusu ve ilk Genel Başkanı, T. Maden-İş Sendikası Genel Başkanı, Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden Onursal Genel Başkanımız KEMAL TÜRKLER’i, katledilişinin 42. yılında, 22 Temmuz 2022 Cuma günü andık…

Sabah saatlerinde, Türkler ailesi, DİSK Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı ve genel merkez yöneticileri, DİSK’e sendikaların yöneticileri ve üyeleri, direnişçi metal işçileri ve gençlerin de yoğun katılımıyla Topkapı’da, mezarı başındaydık.

Sloganlarla Kemal Türkler’in mezarına yürüyüşün ardından, mezar başında saygı duruşu yapıldı. Ardından, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan Türkler tarafından konuşmalar yapıldı.

Daha sonra Kemal Türkler’in eşi, “İşçi Sınıfın Sabahat Ablası”nın mezarı başında bir anma gerçekleştirildi.

Öğleden sonra Birleşik Metal-İş Genel Merkezinde yapılan etkinliğe de katılım yoğun oldu.

KETEV’in düzenlediği “Kemal Türkler’in Yaşamı ve Türkiye İşçi Sınıfı Mücadelesindeki Yeri” konulu panelde moderatörlüğü Adnan Serdaroğlu yaptı. 

Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan ve Can Şafak arkadaşımızın konuşmalarını ardından Süleyman İleri’nin şiir dinletisi ile toplantımız sona erdi. Toplantının ardından dağıtımı gerçekleştirilen Kemal Türkler Kitabı’na ilgi büyük oldu.


Mezarbaşı anmasından fotoğraflar

Panelden fotoğraflar